En guide till sängramar

Sängramar finns i många utseenden och material, från enkelt trä eller metall till mjuka stoppade alternativ. Vissa har till och med inbyggd förvaring. En säng som sätter stilen i ditt sovrum eller en som smälter in? Eller något däremellan? Valet är ditt.

Hitta din storlek
IKEA sängramar har ett bra utbud av storlekar som hjälper dig att hitta det du vill ha. En dubbelsängstomme kan till exempel ha två eller tre olika storlekar. Det finns ofta en storleksmeny på din sängrams produktsida där du kan välja önskad storlek.

Sängar med förvaring
Lådor under din säng är ett bra ställe att förvara din sängkläder och extra filtar eller täcken, eller till och med din nattläsning. De är lätta att nå och särskilt användbara om du inte har mycket utrymme. Du kan också hitta sänggavlar med förvaring och till och med sängar med inbyggda förvaringsenheter.

Klädda betyder extra mysigt
Om du vill ha en extra mysig känsla i ditt sovrum, då kan en stoppad säng vara något för dig. Sänggaveln med mjuk stoppning kan hjälpa dig att göra dig skön och bekväm när du läser eller kopplar av i sängen.

Välja din madrass
Förutom en sängram kan du behöver en madrass. Du kan välja mellan massor av alternativ i IKEA-sortimentet för att få den komfort och det stöd du behöver för en god natts sömn.

Stöd för din madrass
De flesta IKEA-sängramar kom med sängribbor, som dessa som visas här. De stöder din madrass direkt. Du kan ofta välja vilka sängribbor du vill ha genom att använda en meny på din sängrams produktsida. Med vissa sängramar är det också möjligt att använda en sängbotten istället för sängribbor.

Guide som hjälper dig att sova gott och bekvämt

  • En snabbguide till divansängar
  • Komfortguide för kuddar, täcken och sängkläder
  • Så får du en bättre nattsömn
  • Sängkonfigurator – välj och anpassa din säng