STOCKSUND Fåtölj

STOCKSUND Fåtölj, Nolhaga grå-beige/ljusbrun/trä
STOCKSUND fåtölj är gjord för att läsa en god bok eller njuta av en avkopplande stund. Den är bred och djup med en tjock kudde som är både mjuk och ger stöd där det behövs. Sätt dig ner och njut!

Produktdetaljer
Extra bred och djup fåtölj med gott om plats för dig att sitta och koppla av bekvämt. Du får extra mjuk komfort och stöd eftersom den tjocka kudden har en kärna av pocketfjädrar och en topp av skuret skum och polyesterfibrer. Kärnan i pocketfjädrar är slitstark och behåller sin form och mjuka komfort under längre tid. Nolhaga är ett slitstarkt överdrag av ett tjockare bomulls- och polyestertyg med fina detaljer som en tvåfärgad effekt. Överdraget är lätt att hålla rent då det är avtagbart och kan tvättas i maskin. De svarvade benen är gjorda av massiv bok. 10 års garanti. Läs om villkoren i garantibroschyren.

Designer Nike Karlsson
Artikelnummer 990.335.82

Material & skötsel
Material

Fåtölj med ram
Sittdyna: Mycket fjädrande polyuretanskum (kallskum) 35 kg/cu.m., Polyuretanskum 30 kg/cu.m., 30% skuret polyuretanskum/ 70% polyesterfibrer, Polyester ihåliga fibrer, polyestervadd
Fickfjäderenhet / Sicksackfjäder: Stål
Ryggdyna: 30 % skuret polyuretanskum/ 70 % polyesterfibrer, ihåliga polyesterfibrer
Foder: Non-woven polypropen

Klädsel till fåtölj
Tyg: 75 % bomull, 25 % polyester (100 % återvunnen)
Ryggtyg: 100 % polyester (100 % återvunnet)

Ben för fåtölj/soffor
Ben: Massiv bok, Bets, Klarlack
Metall delar: Stål, epoxi/polyester pulverlackering

Skötsel

  • Lagtagbart överdrag
  • Klädsel till fåtölj
  • Maskintvätt, max 30°C, normal process.
  • Ska tvättas separat.
  • Blek inte.
  • För ej torktumla.
  • Järn, max 110°C.
  • Professionell kemtvätt i tetrakloreten och kolväten, normal process.

Säkerhet & överensstämmelse Detta skydds förmåga att motstå nötning har testats för att klara 35 000 cykler. 15 000 cykler eller mer är lämpligt för möbler som används varje dag hemma. Över 30 000 cykler innebär en god förmåga att motstå nötning. Skyddet har en ljusäkthetsnivå på 5 (förmågan att motstå färgblekning) på en skala från 1 till 8. Enligt industristandarder är en ljusäkthetsnivå på 4 eller högre lämplig för hemmabruk.

Hållbarhet & miljö
Klädsel till fåtölj
Bomullen i denna produkt odlas med mindre vatten, mindre konstgödsel och mindre kemiska bekämpningsmedel, samtidigt som vinstmarginalerna ökar för bönderna. På så sätt minskar vi vår miljöpåverkan. Vi vill ha en positiv inverkan på planeten. Det är därför vi till 2030 vill att allt material i våra produkter ska vara återvunnet eller förnybart, och anskaffats på ansvarsfulla sätt.

Ben för fåtölj/soffor
Vi vill ha en positiv inverkan på planeten. Det är därför vi senast 2030 vill att allt material i våra produkter ska vara återvunnet eller förnybart och hämtat på ett ansvarsfullt sätt. Genom att använda ett förnybart material som trä i denna produkt undviker vi att använda fossila eller ändliga material.